22-годишният син на министъра на отбраната Сергей Шойгу Данил Шебунов не е отишъл да воюва с Украйна, а е решил да направи кариера на певец, сочи разследване на екипа на Алексей Навални.

Шебунов е едно от трите извънбрачни деца на Шойгу и бившата стюардеса Елена Шебунова (Каминскас). Той завършва елитното президентско училище на Рубльовка, където обучението струва два милиона рубли годишно, а на 19-годишна възраст става бизнесмен - притежава две офис сгради в центъра на Москва, които отдава под наем.

Няколко дни преди войната с Украйна Шебунов, който преди това е възнамерявал да стане професионален футболист, обявява началото на музикална кариера под псевдонима Шеба. Започва да се занимава с тиктакане, а на 24 февруари публикува видеоклип с кавъри на известни песни.

През април певецът обявява кастинг за първия си музикален клип, в който Шеба пее на английски език и изпълнява акробатичен етюд с разсъбличащо се момиче.

По-късно излиза още един видеоклип, в който певецът прави смути.

През септември, четири дни преди мобилизацията, Шебунов заминава за Турция, страна от НАТО, и публикува клипове от почивката си на море оттам.

В Инстаграм синът на Шойгу описва ежедневието си: репетиции, кастинг, пътуване до мястото на снимките; срещи със стилист, гримьор и проба на грима; спорт, вокал; козметик, фризьор, солариум. След публикуването на разследването Шебунов закрива профила си, който има 254 последователи.

Руски ракети удариха промишлен обект и автомивка в Уман

Руски ракети удариха промишлен обект и автомивка в Уман

Има ранени

В интервю синът на Шойгу заяви, че пише песни изключително на английски език и че една от целите му е "да стане глобален". Към момента на публикуването каналът на Шебунов в YouTube има само 732 абонати, но видеоклиповете му имат десетки хиляди гледания. Мария Певчих, ръководител на отдела за разследвания на ФБК, смята, че за популяризирането на видеоклиповете са използвани ботове.