Тежката огнехвъргачка ТОС-1 "Буратино" е най-страшното руско оръжие в Сирия, отбелязва немския вестник Stern, цитиран от Лента.ру.

"Огнемет ТОС-1 е най-страшното оръжие на Путин в Сирия. Неговите залпове унищожават бункери и крепости на метежниците", съобщава изданието.

В Русия ще легализират частните армии

В Русия ще легализират частните армии

САЩ използват подобни формирования

Особеностите на огнемета е реактивната система на залпов огън, която включва 30 тръби, изстрелващи ракети с термобарични бойни глави. Попадайки в една от тези цели, те предизвикват ефект на "аерозолна бомба" с взривна вълна. От този ефект, според изданието, няма спасение дори и в подземни укрепления (блиндажи и бункери).

Русия доставя С-400 на Китай

Русия доставя С-400 на Китай

Китай е първият купувач на зенитно-ракетния комплекс

Изданието отбелязва, че в настоящото време се готви модификация на ТОС-2, предполагаща установка на верижни ("Армата") и колесни ("Бумеранг") платформи. Според изданието, първият прототип вече се намира в производство, а новата система ще бъде поставена вече в 2018-2025 г.

Русия създава банка за отбранителни сделки и държавни договори

Русия създава банка за отбранителни сделки и държавни договори

Новата банка ще има широка мрежа от клонове

При огнемета няма аналог в чужбина, с изключение Сирия, където системата ТОС-1 се използва от правителствените войски, отбелязва Stern.

По-рано немският вестник съобщи, че създаваният в Русия ракетен корабен комплекс "Циркон" представлява реална заплаха за кораби от различни страни, в частност - американската авиация.