В западната част на Косово неизвестен терорист откри автоматичен огън по сръбски деца, които играели на брега на местната река.

Според Reuters 7 от децата са получили огнестрелни рани.

Представителят на ООН-полицията в Косово Андре Анжели потвърди, цитиран от белградското радио В92, за инцидента, като уточнява, че изстрелите са били чути недалеч от село Гораждевац, населено с етнически сърби.

Според думите му 2 деца са загинали. Брегът на река Бистрица, където са се къпели децата, придружавани от своята възпитателка, е на около 500 метра от центъра на селото. Според агенция Бета, цитирана от В92, учителката също е ранена и е в критично състояние.

Шефът на Кородинационния център за Косово Небойша Чович от своя страна информира за шест ранени деца, като две от тях са изпратени в болницата в Косовска Митривоца, а останалите са приети в Печ. Нападението е станало между 13 и 13.30 ч местно време.

По-рано днес анонимен свидетел, цитиран от В92 разказа, че терористът се е промъкнал незабелязано до брега на реката, където играели децата и открил огън.

Доколкото аз знам, заявява информаторът, 5 деца са ранени, като едно от тях сериозно.

Село Гораждевац е едно от тези, които не бяха напуснати от жителите си след пристигането на международните сили през 1999 г. В селото живеят не повече от 1000 сърби, уточнява белградското радио.