Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху е наредил да бъдат разрушени домовете на атентаторите, убили четирима души в синагога в Йерусалим, съобщи „Асошиейтед прес".

Припомняме, трима американци и един британец бяха убити тази сутрин в Йерусалим, когато двама мъже, въоръжени с ножове и брадви, нахлуха в синагога.

Нетаняху е наредил още да бъдат разрушени и домовете на палестинците, участвали в други неотдавнашни смъртоносни атентати.

Израелският премиер съобщи за директивата днес следобед, след като се срещна с висши служители по сигурността. Той обаче не уточни кога ще бъдат извършени разрушенията.

Палестинските нападатели, които убиха четирима евреи в синагога по-рано днес са „човешки животни", каза премиерът на Израел Бенямин Нетаняху.

Той заяви на пресконференция, че е шокиран от радостта на някои палестинци от новината за убийството. По думите му Израел е в средата на война срещу тероризма.

През 2005 г. Израел прекрати практиката си да разрушава домове, тъй като сметна, че мярката не е достатъчно ефективна. В определени случаи напоследък обаче властите отново прибягват до нея.

Говорителят на полицията разкри идентичността на двамата нападатели, които са жители на квартал в източната част на Йерусалим, завладян от Израел през 1967 г. и определян от палестинците като тяхна столица.