Експлозии са чути в покрайнините на град Днипро в Украйна. Това съобщава украинското издание "Зеркало недели".

Няма подробности.

В момента в района е обявена въздушна тревога.

Руските войски в петък вечер отново са пуснали атакуващи дронове към Украйна от юг. За заплахата, възникнала в няколко региона, съобщиха ВВС на Въоръжените сили на Украйна в Telegram.

Към 20:15 ч. се съобщава за такива в Запорожка, Днепропетровска, Херсонска и Николаевска области.

Издирвателните работи на мястото на руската ракетна атака срещу Кременчук приключиха. В резултат на атаката бяха ранени повече от 30 души, включително деца. Това съобщи в Telegram ръководителят на областната администрация на Полтава Дмитрий Лунин.

"В резултат на ракетната атака на Кременчук 31 души бяха ранени, включително три деца. 16 души трябваше да бъдат хоспитализирани. Един човек загина", написа той. Началникът на ОВА изказа съболезнования на близките на загиналите.

Масирана ракетна атака срещу Украйна, удари срещу енергийната система
Обновена

Масирана ракетна атака срещу Украйна, удари срещу енергийната система

Над 20 души са ранени, включително дете

Лунин отбеляза още, че в резултат на обстрела са пострадали околните сгради. Той допълни, че специализирана комисия ще направи оглед на съоръженията и ще отчете всички щети. Хората, чието имущество е пострадало, ще получат обезщетения.

Припомняме, че на 21 септември Русия извърши масирана ракетна атака срещу Украйна. Чуха се експлозии в Киев, Черкаси, Харков, както и в областите Лвовска, Хмелницка и Ровненска. За това бяха разпространени данни на украинските Военновъздушни сили.

За първи път от шест месеца Русия атакува енергийни обекти в Украйна.

Заради последствията от атаката частично без електричество останаха Ровненска, Житомирска, Киевска, Днепропетровска и Харковска области.

Обявена е въздушна тревога в цяла Украйна, щети и пострадали в Киев
Обновена

Обявена е въздушна тревога в цяла Украйна, щети и пострадали в Киев

Русия вдигна във въздуха стратегическата си авиация и тежки бомбардировачи