Стив Джобс почина „в мир и спокойствие" в присъствието на семейството си.

Стив почина спокойно днес в присъствието на семейството си", казва се в съобщение поместено на интернет страница в памет на Стив Джобс.

В публичния живот Стив беше приеман за ясновидец, а в частния като грижовен родител и съпруг. Благодарни сме на всички хора, които бяха съпричастни с неговото заболяване и неговото страдание през последната година", съобщава се още на страницата.

Той почина на 56-годишна възраст след дългогодишна борба с рядкото заболяване - рак на панкреаса. Диагнозата му беше поставена през 2004 г. Джобс остави съпругата си Лаурен и двете си деца, като едното от децата - дъщеря му - е предишната му връзка.

Припомняме, главният изпълнителен директор на Apple Стив Джобс се оттегли от поста си в края на август тази година.

Мнозина известни личности изразиха своята съпричастност към човека, който революционизира комуникациите със своите брилянтни и иновативни продукти - компютрите Macintosh, iPhones и iPads.

Мишел и аз сме дълбоко потресени от вестта, че Стив Джобс е починал. Стив беше един от най-великите американски иноватори - смел достатъчно, за да мисли различно, предприемчив достатъчно, за да вярва, че може да промени света и достатъчно талантлив, за да го направи", изтъкна американският президент Барак Обама.

Най-големият конкурент на Джобс, Бил Гейтс също изрази своята почит: „Мелинда и аз изпращаме нашите най-дълбоки съболезнования към семйството на Стив Джобс и неговите приятели. Голяма чест бе за тези, които имаха възможността да работят със Стив. Липсваш ни Стив страшно много".

Създателят на „Фейсбук" Марк Цукербърг поднесе също своята почит към Стив Джобс: „Стив, благодаря ти за твоето наставничество и приятелство. Благодаря за идеите и това, което изгради, защото то промени света. Ще ми липсваш".