Президентите на САЩ и Русия Барак Обама и Дмитрий Медведев по нестандартен начин отбелязаха днес международния ден на шегата, отбелязват световните медии.

На пресконференция след срещата с Медведев, Обама обеща да учи руски език.

След разговорите в резиденцията на американския посланик в Лондон Обама и Медведев направиха общо изявление. Те потвърдиха желанието си за преустановяване на "дрейфуването" в двустранните отношения. Двамата лидери нееднократно демонстрираха добро разположение на духа, шегувайки се на различни теми.

На въпрос в каква атмосфера е протекла беседата и разменили ли са си двамата ръководители шеги в Деня на шегата, Барак Обама се усмихна и благодари за въпроса първо на английски, а после и на руски - "Спосибо". Обещавам да уча руски, добави той.

Обама каза, че много ще се радва да посети Москва в топлия месец юли, а не през януари. Медведев, на свой ред, отбеляза, че двамата със събеседника му обърнали внимание на полезността на юридическото си образование.

Макар различните хора да имат различно виждане по този въпрос, ние с колегата в миналото сме се занимавали с юридическа материя и стигнахме до извода, че сега това се отразява благотворно на диалога ни, каза той, а Обама се засмя в отговор.