Багдадският хотел "Ал Рашид", в който пребиваваше зам.-министърът на отбараната на САЩ Пол Уолфовиц, е бил евакуиран след избухване на серия от взривове.

Експлозиите са станали около 5 часа сутринта българско време. По неофициоани данни,един американски войник е загинал, а най-малко 15 души са пострадали при въздушната атака.

Пол Уолфовиц не е пострадал при атаката.

В специално заяление, издадено от командването на коалиционните сили се съобщава, че при нападението в иракския хотел няма жертви.

Както съобщи предсставителят на американските сили в Багдад сержант Дени Мартин по хотела "Ал Рашид" са били изстреляни от шест до седем ракети с реактивна ракетна остановка тип "Катюша".

Американският заместник-министър на отбраната Пол Уолфовиц даде по-късно изявление, като заяви, че атаката срещу хотела в Багдад, където той беше отседанал, няма да попречи на САЩ да довършат мисията си в Ирак.

•Този терористичен акт няма да ни попречи да довършим мисията си, която е да помогнем на иракчаните да се освободят от престъпниците, извършили атаката и да защитим американците от този вид тероризъм.•