През нощта на 5 март руските войски са атакували Одеса с дронове. В града са избухнали взривове. Това съобщават УНИАН и "РБК Украина". 

Задействала се е системата за противовъздушна отбрана.

В 23:36 командването на ВВС на Въоръжените сили на Украйна съобщи за група ударни безпилотни самолети от Черно море в северната част на Одеса, движещи се в западна посока. В рамките на няколко минути те са регистрирали нови дронове, които се движат по същия курс - към Одеса, в посока Фонтанка.

Припомняме, че ден по-рано в Одеса бяха завършени издирвателните и спасителните операции на мястото, където в събота при удар на безпилотен самолет бяха убити 12 души, включително пет малки деца. Това съобщи украинският министър на вътрешните работи Игор Клименко.

"Завършихме разчистването и изваждането на тялото на едно дете - момиче, родено през 2016 г. Най-младата жертва на този терористичен удар - момченцето Тимофей, е било само на четири месеца", каза Клименко.

Русия все още не е коментирала удара с дрон, един от които в събота вечерта порази девететажен жилищен блок в Одеса.

Семейство военни със седеммесечна дъщеря е сред загиналите в Одеса

Семейство военни със седеммесечна дъщеря е сред загиналите в Одеса

Нови разкрития

Президентът Володимир Зеленски спомена Одеса в последното си обръщение към нацията. 

"Днес, след доклад от регионите за последиците от руския обстрел, дадох отделни указания по отношение на Одеса, по отношение на хората, които загубиха домовете си в резултат на руската атака с безпилотни самолети Shahed. Инструктирах да се помогне с нови жилища, за да се замени изгубеното възможно най-скоро - местните власти трябва да разрешат проблема", каза той късно в понеделник.