Известният радикален ислямистки проповедник Омар Бакри Мохамед и водач на движението „Ал Муджахидин” призова мюсюлманите да напуснат Европа.

В интервю за телевизия „France 3”, което ще бъде излъчено в понеделник - 26 септември, Бакри заявява, че трябва да има два ясно обособени лагера и мюсюлманите трябва да напуснат Европа.
Той обаче подчертава в интервюто, чеедин ден мюсюлманското знаме ще се развява над Даунинг Стрийт.

През януари Бакри обяви, че „споразумението” между правителството на Великобритания и мюсюлманите е „нарушено”, поради започналите след терористичните атаки от 11 септември 2001 г. преследвания на радикални ислямисти и включването на английски войски в операциите в Ирак .

Омар Бакри Мохамед
Роден през 1958 г. в Сирия. Член на организацията „Мюсюлманско братство”. Създател на движението „Ал Муджахин”. Получил убежище във Великобритания, откъде бяга през август 2005 г. и след което му е отказано право на обратно завръщане.
Припомняме, Бакри доби изключителна известност, след като определи терористите от 11 септември като „великолепни” и със заявлението си, че никога не би съобщил на властите за подготвяни от мюсюлмани атаки – като например тези срещу метрото в Лондон.

В интервюто си Бакри дори отива по-далеч, заявявайки, че атаките в Лондон от юли са доказали, че посланията на Осама бин Ладен са „достигнали до обикновените хора”.

В интервюто той призовава също така приелите исляма европейци да отидат при него в Бейрут, за да „научат арабски преди завръщането им в Европа”.