Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш е "дълбоко обезпокоен" от разрушаването на многоетажната сграда в град Газа и общото нарастване на броя на цивилните жертви от ракетните атаки, каза неговият говорител Стефан Дюжарик. "Генералният секретар е обезсърчен от нарастващия брой цивилни жертви, включително десет души на едно и също семейство, сред които и деца", каза Дюжарик, цитиран от France 24 в неделя.

По-рано местен източник заяви пред "Спутник", че захранването е спряно в град Газа, най-големият град в Палестинската власт, в резултат на израелски удари. Източникът каза, че израелските сили са предприели поредица от ракетни атаки срещу няколко града в ивицата Газа, включително Хан Юнис и Рафа.

"Хамас" обяви двучасово примирие с Израел

"Хамас" обяви двучасово примирие с Израел

От 22:00 в събота до 00:00 неделя местно време

Израелските удари дойдоха след възобновяването на ракетни атаки от ивицата Газа в нощта от събота на неделя.

Израелската армия заяви в събота, че през изминалите дни над Израел са били изстреляни над 2500 ракети, като 430 от тях са попаднали в Ивицата Газа. Израелските военни заявиха, че са започнали удари срещу над 672 военни цели в ивицата Газа. Няколко цивилни и поне един войник са убити в Израел на фона на размяната на ракетни атаки. Междувременно палестинците съобщават за над 140 смъртни случая, включително над 40 са деца. Според Палестинския Червен полумесец, повече от 1300 палестинци са ранени на фона на напрежението с Израел.

Стотици убити и ранени след размириците в Израел

Стотици убити и ранени след размириците в Израел

Няколко цивилни и поне един войник са убити в Израел на фона на размяната на ракетни атаки