Докладът на вътрешно разследване на разкритията за партитата на "Даунинг Стрийт", състояли се по време на пандемията, може да бъде публикуван в сряда, като констатациите в него биха могли да определят бъдещето на премиера Борис Джонсън на поста, съобщи "Ройтерс".

Financial Times и други медии съобщиха, че се очаква Джонсън да го получи в сряда и след това ще бъде публикуван вероятно по-късно през деня или в четвъртък.

Говорител каза, че Джонсън не вярва, че е нарушил закона по време на някое от събиранията.

Нараства натискът над Борис Джонсън да подаде оставка

Нараства натискът над Борис Джонсън да подаде оставка

Депутатите от собствената му партия се обръщат срещу него

Междувременно, полицията също започна разследване.  

"Приветствам решението на Лондонската столична полиция да проведе собствено разследване, защото вярвам, че това ще помогне да се даде на обществеността необходимата яснота и ще помогне да се начертае граница по въпросите", каза Джонсън пред парламента.

Сагата започна, като бе оповестена информация за провеждане на незаконни партита в офиса на британския премиер Борис Джонсън, докато британците бяха подложени на сериозни ограничения. Министър-председателя на Англия дори беше обвинен за неспазване на ковидпротокола за безопасност.

Заради нелегалните партита се засилва и натиска върху Борис Джонсън за подаване на оставка. Нелегалните партита вече костваха оставките на няколко души от екипа на Джонсън.

Борис Джонсън окуражавал петъчни партита на служителите си в локдауните

Борис Джонсън окуражавал петъчни партита на служителите си в локдауните

Той присъствал на част от събиранията