Лидерът на израелската опозиция Яир Лапид призова израелския министър без портфейл Бени Ганц да подаде оставка от правителството.

Това съобщи АФП.

Лапид нарече настоящата администрация "най-лошото правителство в историята на страната".

Лидерът на опозицията посочи, че Бени Ганц трябва да се оттегли в знак на протест срещу справянето на правителството с различни проблеми.

Яир Лепид заяви, че според него оставката на Ганц в крайна сметка ще има за цел да сложи край на властта на премиера Бенямин Нетаняху.

"Той трябва да каже, че повече няма да помага на Нетаняху да остане на власт и че напуска правителството незабавно и призовава за избори сега", каза той.

Междувременно израелският министър без портфейл Бени Ганц определи 8 юни като краен срок за министър-председателя Бенямин Нетаняху да представи цялостна стратегия за Газа.

Хизбула въвежда нови оръжия и тактики срещу Израел

Хизбула въвежда нови оръжия и тактики срещу Израел

Ливанската въоръжена групировка Хизбула тази седмица удари военен пост в Северен Израел

На пресконференция Ганц призова за ясен план за разрешаване на конфликта с Хамас, включително за бъдещото управление на Газа.

Ганц предложи стратегия от шест точки и предупреди, че ако тя не бъде приета, той ще оттегли партията си от правителството на Нетаняху, като подчерта необходимостта от "ясен и реалистичен стратегически компас".