Два дрона са попаднали в жилищни домове в Москва. Няма пострадали, заяви представител на спешните служби пред ТАСС. Информацията се потвърждава и от кмета на столицата Сергей Собянин. Двама души са се обърнали към медицински лица за помощ, но нито един не е приет в болница за лечение.

Местата на попадения са различни - единият се е забил в последните етажи на жилищния дом на Профсъюзния булевард, №98. Разрушени са фасадата и прозорците. Вторият дрон е попаднал в 24-етажен блок на улица "Атласова". Жителите на няколко блока са евакуирани. Те ще могат да се върнат в домовете си след като работата на службите приключи.

Агенция Новости съобщава и за взрив в Красногорския район.

Сергей Собянин призовава жителите на града да се доверяват само на официални източници на информация и да не разпространяват непроверена такава.

По-късно информацията бе доуточнена - не два, а осем дрона са засечени в Московска област тази сутрин. 

Всички са били прихванати и свалени напът за столицата, заяви и губернаторът на Московска област Андрей Воробьов.

По данни на военните столицата е атакувана от осем дрона, всички са свалени - три от тях чрез средствата за радиоелектронна борба, а пет от ПВО системата - "Панцир-С", в Подмосковието.

Министерство на отбраната на Русия съобщи, че зад атаката на Москва стои Киев.

Припомняме, нападение с дрон над Кремъл стана на 3 май - няколко дни преди очаквания парад на победата на 9 май. Акатаката предзвика остри реакции на всички нива в Москва, но Украйна и до този момент отрича съпричастност, включително и заради безсмислието на атаката, тъй като нямали цели в Москва.

Русия обвини Украйна, че се е опитала да убие руския президент Владимир Путин в атаката. Кремъл каза, че Съединените щати стоят зад атаката с дрон, мнение, което Вашингтон отхвърли като нелепо.