ИзраелДвама души, в това число и терорист-камикадзе, са загинали на север от Израел, след като палестинец се самовзриви в магазин в селището Сде Трумот близо до град Бейт Шеан.

В резултат на взрива собственикът на магазина е получил тежки наранявания, в следствие на които е починал на път за болница, пише вестник Ha'aretz.

Полицията предполага, че терористът е планирал да се взриви в момент, в който се съберат повече хора, но взривното устройство се е задействало по-рано. Все още нито една организация не е поела отговорността за този терористичен акт.

Път номер 90, водещ от Метул до Ейлат през Йорданската долина, в района на Сде Трумот е затворен за движение. Полицията подозира, че терористът е докаран от някого с автомобил в този район.

••Погледнах на юг и видях младо момче с черна риза Nike, което вървеше към мен, а след това изведнъж се насочи към магазина. Той влезна в него, направи две стъпки и спря. Избухна взрив и всичко излетя във въздуха. Той навярно е видял, че съм сам в автобуса и е решил да се взриви в магазина.••

Това каза Ашер Бар Муса, свидетел на терористичния акт. Според него терористът е бил около 1,80 м висок, с джинси и къса фанелка.

Този младеж привлече вниманието ми със своите напрегнатост и изнервеност, които се забелязваха в движенията му. Аз предположих, че той може да е терорист, разказва Бар Муса.

Това е второто терористично нападение вътре в “зелената зона”. Припомняме, че във вторник – 17 юни, в резултат на обстре на лек автомобил на трансизраелското шосе загина седем годишното момиче Ноам Лейбович.