Корая Палестинският премиер Ахмед Корая обяви окончателно, че напуска кабинета.
Това стана след днешното извънредно заседание на кабинета.

Корая заяви, че е решил да се оттегли заради хаоса и анархията, царящи в автономията, които единствено улесняват враговете ни.

Припомняме, че президентът Ясер Арафат не прие в събота подадената оставка, което доведе до необходимостта от заседанието на министрите.

Междувременно екслозия избухна в къща в бежански лагер в ивицата Газа, като рани трима души. Палестински бойци обвиниха Израел за инцидента, съобщава Ройтерс.

Абу Абир, говорител на въоръжена групировка “Комитети на народната съпротива”, която действа в ивицата Газа, обвини израелската военна флота за изстрелването на снаряд в къщата и изтъкна като причина опит за покушение към един от нейните лидери.

Причината за взрива още не е изяснена. Семейството, чиято къща е взривена, е известно с връзките си с бойни групировки. Възможно е причина за нещастния случай да е била предварителната детонация на експлозиви.

Свидетели твърдят, че не са видели израелски хеликоптери да кръжат над мястото на взрива, както често се случва при атаки с ракетни снаряди.

Газа Пресслужбата на израелската армия уточни, цитирана от Skynews, че военно-въздушните сили са атакували фабрика за производството на ракети от типа “Касам” в ивицата Газа, но не се съобщава дали тази акция има връзка с взрива в къщата.
По-късно армейски представители съобщиха, че във въпросния дом се е укривал лидер на бойна групировка и затова по жилището е изстреляна ракета.

Палестински източници уточняват, че атаката е била срещу командира на “Комитети на народната съпротива” за сектора Газа Абед Кука, но не е ясно дали той е сред ранените трима души.

МигНюз припомня, че “Комитети на народната съпротива” са били сформирани пред декември 2000 от бивши сътрудници на палестинските сили за сигурност и членове на опозиционни на ФАТАХ партии, които не са приемали линията на Арафат.