Безредиците във Великобритания взеха пета жертва. 68-годишен мъж е открит в безсъзнание след погром в квартал в западен Лондон. Според данните мъжът е починал от раните си в болница.

Припомняме, сблъсъците в Лондон и други градове в страната започнаха на 6 август. В резултат на действията на развилнелите се групи младежи са нанесени сериозни щети за тези региони. Според последните данни полицията вече е арестувала повече от 750 души в Лондон и над 500 човека в другите градове.

Вчера стана ясно, че британските съдилища преминаха на денонощен режим на работа. Арестувани са повече от 1500 човека. На повече от 600 са повдигнати обвинения. Вече има и осъдени.

Премиерът Дейвид Камерън пък поясни, че британското правителство обмисля да замени полицията и да използва армията в бъдещи сблъсъци и укротяването на размирниците. По думите му правителството ще даде по-големи правомощия на полицията и ще компенсира хората, които са загубили домовете си и бизнеса по време на безредиците в Лондон и другите градове в страната.