Племенникът на Фидел Кастро - Алехандро, който е син на президента на Куба - Раул Кастро, е на посещение в гръцката столица Атина, предаде кореспондент на БНР. Алехандро Кастро е на посещение за представяне на книгата си "Империя на терора" в Атина. По думите му бившият кубински лидер е жив, в добро здраве и се занимава с „аграрната политика на Хавана". 
Те идват в коментар на появилата се вчера информация, че Фидел Кастро не се е появявал публично от точно 365 дни, което стана повод за спекулации в социалните мрежи, че е починал. Кастро не се е появявал дори и за да коментира възстановените след 50 години дипломатически отношения между Куба и САЩ, изтъкват международните агенции.

Във всички изяви пред гръцките медии Алехандро Кастро успя да подчертае,че посещението му не е политическо, въпреки че журналистите го свързват с топлите отношения между СИРИЗА и управляващата партия в Куба.

По повод терористичните атаки в Париж той бе лаконичен като заяви, че Куба се противопоставя на всякакъв вид тероризъм.

Синът на кубинския президент изрази задоволство от започналия процес на нормализиране на отношенията между Куба и САЩ, като посочи, че „продължаващото ембарго към Хавана е инструмент на тероризма към Куба повече от 50 години".

Алехандро Кастро е сред влиятелните политици и военни в Хавана. Той е поканен да изнесе лекция пред студенти в Атина.