Племенницата на американския президент Мери Тръмп смята, че Доналд Тръмп трябва да подаде оставка от висшия държавен пост. Роднина на държавния глава каза това в интервю за Ей Би Си.

На въпроса какво ще каже на чичо си, който сега е в Белия дом. - Оставка - отговори Мери Тръмп. Според нея Доналд Тръмп поради различни видове семейни проблеми се превърнал в човек, "напълно неспособен да ръководи страната". "Опасно е да го оставите да прави това", добави тя.

"От първа ръка знам с какво е изпълнено съсредоточаването върху грешните приоритети и насърчаването на грешните хора. Разрешаването на човек да живее както иска и да не докладва на никого", продължи племенницата на американския президент. Тя сподели впечатленията си от посещението в Белия дом три месеца след встъпването в длъжност на Тръмп. "Изглеждаше уморен.", каза Мери Тръмп, изразявайки мнението, че чичо ѝ дори е превърнал собствената си жена и децата в марионетки.

На 14 юли излезе книгата на Мери Тръмп "Твърде много и никога не е достатъчно: Как семейството ми създаде най-опасния човек в света". Племенницата на американския лидер, която има докторска степен по клинична психология, отбелязва, че един от факторите, формирали мирогледа на Доналд Тръмп в детството, е желанието да се избегне неодобрението от страна на бащата Фредерик Тръмп. Според автора условията, в които американският лидер е израснал, са били възпитани, лишени от способността му да съпричастни, а също така са прекъснали връзката му с реалния свят.

По-малкият брат на шефа на американската администрация Робърт Тръмп настоява съдът да забрани публикуването на книгата. Съдът в Покипсис, Ню Йорк, първоначално разреши делото му и временно забрани публикуването на книгата. Това решение обаче беше отменено от апелативния съд, като взе предвид факта, че издателите "Саймън и Шустър" вече са отпечатали и изпратили на клиентите повече от 600 хиляди копия на тази книга. Говорителят на Белия дом Кейли Макинани каза по-рано, че книгата на племенницата на американския президент съдържа нелепи изявления и е пълна с измислици.