Бас китаристът на група "Любе" Павел Усанов, който по-рано бе хоспитализиран с черепно-мозъчна травма, почина във вторник, съобщи РИА Новости, позовавайки се на пресслужбата на продецунтския център Игор Матвиенко.

"Паша сегодня скончался", заявиха от пресофиса. В началото на април източник от правоохранителните органи съобщи на руската агенция, че Усанов е в болница в тежко състояние с черепно-мозъчна травма след нападение на неивестни в Дмитровския район на Московска област. Музикантът бе в реанимацията на института "Склифосовски". В подмосковската полиция потвърдиха за нападението, но не уточниха фамилията на пострадалия.

Полицията бе образувала дело за побоя. За престъплението бе задържан 39-годишният жител на Слънчеградския район. "Сега остъства Паша усанов, бас-китариста на "Любе", талантливия музикант, хубавото момче и наш добър приятел", гласи текста на съболезнователното съобщение, публикувано на официалния профил на "Любе" във Фейсбук.

"Това е голяма мъка за нас, за семейството и за родината, за почитателите, за всички, които се молеха за неговото оздравяване. Ние вярвахме и се надявахме, че Паша ще се оправи, но чудото не се случи.  Той винаги ще бъде с нас - в нашите сърца, в нашата памет. Скърбим", се казва в съобщението.