Експерти-криминалисти от полицията на Съфолк, които разследват убийствата на петте проститутки, заявиха, че са близо до изграждането на психологическия профил на добилия известност „Изкормвач от Ипсуич", съобщават британските медии.

Телата на жертвите, открити в околностите на Ипсуич" между 2 и 12 декември били голи, но с непокътнати бижута като пръстени или колиета.
Две от тях били удушени, показала аутопсията.

Водещият разследването детектив от Съфолк Стюарт Гъл обясни, че петте случая са изключително подобни и че до този момент всяко от телата на момичетата е намерено без дрехи и в извънградски район.
Полицията дори определи награда от 50 000 британски лири (75 000 евро) за информация, водеща до разкриване на убийствата.

На 13 декември британският таблоид News of the World вдигна мизата до 250 000 британски лири.

Експертът криминолог Колин Уилсън предупреди, че убиецът от Ипсуич извършва престъпленията си дори по-бързо от "класическия" Джак Изкормвача - 5 убийства за 11 дни, и затова може да се очакват още жертви.
Той отказа да коментира дали убийствата са дело на местен жител или на гастролиращ престъпник.

Откриването на 5 трупа в продължение само на 11 дни, при това в малко провинциално градче като Ипсуич, събуди на Острова страховете, че се е появил поредният последовател на Джак Изкормвача.

През 1888 г. той убива в Източен Лондон 5 проститутки.

През XX в. пък черна слава придоби Питър Сътклиф, известен като Изкормвача от Йоркшир. Преди да бъде заловен от полицията, от неговата ръка между 1975 г. и 1980 г. загинаха 13 жени, .