На петимата заподозрени, които бяха задържани след убийството на руския опозиционер Борис Немцов, бяха повдигнати обвинения в извършване на поръчково убийство, съобщи московски съд, цитиран от "Франс прес".

Петимата мъже, произхождащи от руските републики Чечения и Ингушетия, са обвинени по член 105 от руския Наказателен кодекс, което означава, че разследването се насочва към версия за поръчково убийство.

Припомняме, бившият вицепремиер и политически противник на президента Путин Борис Немцов беше застрелян в нощта на 27 срещу 28 февруари в центъра на Москва до Кремъл, докато се прибирал у дома с приятелката си.

В седмицата след атентата руските власти задържаха петима мъже. Главният заподозрян, бившият полицай Заур Дадаев, отначало се призна за виновен, а впоследствие се отказа от самопризнанията си и заяви, че те са били изтръгнати с изтезания.

Другите четирима заподозрени обявиха, че са невинни. Руският в. "Комерсант" вчера писа, че руският Следствен комитет е идентифицирал мъжа, който е осигурил на изпълнителите използваните при убийството оръжие и кола.

Според вестника мъжът, чиято самоличност не се разкрива, обещал по 5 милиона рубли (около 80 000 евро) на всеки участник.