Усилията в последната минута за спасяване на търговската сделка между Канада и Европейския съюз (ЕС) изглежда, че са се провалили. Канадският министър по международна търговия Кристия Фрийланд е напуснала преговорите заявявайки, че са достигнали "края на провала".

"Аз лично работих много силно, но сега е очевидно за мен за мен - очевидно за Канада, че ЕС е неспособен да постигне споразумение, дори със страна с европейски ценности като Канада, дори със страна - толкова хубава и толкова търпелива като Канада", заявява Фрийланд, цитирана от sputniknews.com.

Валония не отстъпва от ветото си за СЕТА
Обновена

Валония не отстъпва от ветото си за СЕТА

Манет има редица възражения по отношение

Разговорите се проведоха между канадския министър на търговията, преговарящите от ЕС и Канада и управителя на белгийския регион Валония.

Кристия Фрийланд не е успяла да убеди областният управител Пол Маниет да одобри подписването на Всеобхватното икономическо и търговско споразумение (СЕТА).

Изтъргувахме подкрепата за СЕТА - българи и румънци без визи за Канада
Обновена

Изтъргувахме подкрепата за СЕТА - българи и румънци без визи за Канада

Тази сутрин е постигнато споразумение

Канадският министър по международна търговия Кристия Фрийланд беше активно ангажирана в насърчаването на дългоочакваната сделка за свободна търговия с ЕС, но не е убедила Маниет по време на днешната среща да подпише споразумение на двустранна среща следващата седмица.