Руският президент Владимир Путин призна, че отношенията между Русия и САЩ в момента са на най-ниската си точка. Те са в най-лошито си състояние от години. Той направи изявлението в интервю за NBC News няколко дни преди срещата си с американския си колега Джо Байдън.

Путин и Байдън ще се срещнат в Женева в сряда. В интервюто Путин похвали бившия президент Доналд Тръмп като необикновен, талантлив човек и каза, че Байдън, като политик в кариерата, е коренно различен от Тръмп.

Запитан за Байдън, който го нарече убиец в интервю през март, Путин каза, че е чувал десетки подобни обвинения. "Това е нещо, за което най-малко се тревожа", каза Путин.

САЩ не търсят конфликт с Русия и искат по-стабилни и предсказуеми отношения, каза преди дни президентът на САЩ Джо Байдън. Речта му беше излъчена в YouTube канала на Белия дом.

Кремъл потвърди: В Женева се срещат Путин и Байдън

Кремъл потвърди: В Женева се срещат Путин и Байдън

Форумът е насрочен за 16 юни

"Нашите две страни споделят невероятна отговорност, включително за стратегическа стабилност и контрол на оръжията. Приемам сериозно тази отговорност.

По-рано Кремъл и Белият дом посочиха темите, които ще бъдат обсъдени на срещата на руския и американския президент Владимир Путин и Джо Байдън, която ще се проведе в Женева на 16 юни.

Байдън обеща да притисне Путин за правата на човека

Байдън обеща да притисне Путин за правата на човека

Президентът на САЩ ще му даде да "разбере, че няма да му позволим да злоупотреби"