Президентът на Руската федерация Владимир Путин и държавният глава на Украйна Петро Порошенко се договориха, че ситуацията в Украйна ще бъде разрешена по мирен начин, чрез преговори, а грешки като насилственото превземане на властта, няма да се повторят. Това заяви Путин в интервю за Първи канал на руската телевизия, съобщи „Новости".

„Считам, че това е  един много добър урок за нас. За да приключи тази трагедия възможно най-скоро ние се съгласихме това да стане по мирен начин и чрез преговори. Договорихме се с Петро Алексеевич никога да не се повтарят същите грешки, като тази в Украйна, а именно въоръженото превземане на властта. Всъщност, това е основната причина за случващото се сега", посочва още Путин.

Относно ситуацията в Югоизточна Украйна Путин заяви, че е необходимо да се пристъпи към преговори по въпросите за политическата организация на обществото и държавността на Изтока.

„Трябва веднага да се пристъпи към преговори по въпросите на политическото организиране на обществото и държавността в Югоизточна Украйна с цел безусловното обезпечение на законните интереси на хората, които живеят там", коментира още руският държавен глава.