На руския премиер Владимир Путин, който посети авиосалона МАКС 2011 в Москва, бе показан изтребителят от пето поколение Т 50.
Именно на този авиосалон машината се показва за първи път пред публика, след като първите й изпитания бяха през зимата на 2010 година.

Първо два Т 50 демонстрираха няколко фигури от висшия пилотаж, а след това прелетяха на максимално ниска височина при практически изключени двигатели.

Путин присъства и на церемонията по сключване на договор от страна на „Газпром" за покупката на 10 самолета Sukhoi Superjet 100/95LR.

Доставката се планира за периода 2013 - 2015 година, като по този начин газовият гигант ще замени изцяло авиопарка си със самолети Як-40-

Освен икономията на гориво и намалените срокове за ремонтни дейностиь новите самолети ще позволят на Газпром да отговори на стандартите на ЕС и други международни изисквания.

Sukhoi Superjet 100/95LR е за 100 пасажери с дължина на полета - над 4 500 км.

Междувременно Путин наблюдава по видеоконферентна връзка как се сглобяват самолетни двигатели SaM-146, предназначени именно за Sukhoi Superjet 100.

Руският премиер обеща на работниците от НПО "Сатурн" повишаване обемите на държавната поръчка.