Въпреки бурните взаимоотношения, Северна Корея е много заинтересована от установяването на пряк диалог със САЩ. Това обяви заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков, цитиран от руски медии.

Той добави обаче, че не смята, че администрацията на американския президент Доналд Тръмп има достатъчно политическа воля да стори това.

Съветът за сигурност одобри нови санкции срещу Северна Корея

Съветът за сигурност одобри нови санкции срещу Северна Корея

Всички 15 страни гласуваха резолюцията...

"Пхенян е изключително заинтересован от пряк диалог с Вашингтон. Нямам увереност, че американската администрация има политическа воля и решимост да влезе в подобен диалог", коментира Рябков, добавяйки, че Пхенян подобрява балистичните си ракети с бързи темпове.

Държавният департамент на САЩ съобщи вчера, че специалният представител на САЩ за политиката спрямо Северна Корея Джоузеф Юн се намира понастоящем в руската столица, където обсъжда тревогите около Пхенян с руските власти, ден след като Съветът за сигурност на ООН гласува за налагането на нов кръг от санкции на изолираната комунистическа държава, което са най-тежките мерки, налагани до този момент.