Министерството на отбраната на Русия публикува кадри от бойната работа на руския изтребител от пето поколение Су-57 в Сирия, съобщават руските медии.

Видеото, което е с дължина от 1 минута и 20 секунди, е публикувано на страницата руското военно ведомство в руската социална мрежа "Вконтакте".

"Министерството на отбраната на Русия публикува уникални кадри от бойната работа на авиационните комплекси от пето поколение Су-57 в Сирийската арабска република. Полетите са били извършени за потвърждение на обявените възможности на най-новите самолети в условията на реална бойна обстановка", се изтъква в съобщението.

Отбелязва се, че по време на полетите на практика бяха проверени летателно-техническите характеристики на самолета, интелигентният информационно-контролен комплекс, функционирането на всички бордови системи, включително въоръжението при условията на по-високи температури, сложна лежаща повърхност и други фактори.

Пуснаха видео на Су-57, летящ на изключително малка височина

Пуснаха видео на Су-57, летящ на изключително малка височина

Кадрите са направени от няколко места

Подчертава се, че екипажите на Су-57 се извършили повече от 10 полета в Сирия.

Су-57 е предназначен за унищожаване на всички видове въздушни, наземни и надводни цели. Съчетанието от висока маневреност и свръхманевреност с възможността за извършването на свръхзвуков полет, както и съвременното бордово оборудване и слабата му видимост, осигуряват на Су-57 висока ефективност и превъзходство над врага, хвалят се от руското военно министерство.