Вицегубернаторът на руския Краснодарски край Сергей Власов е задържан по предварителни данни по подозрение за получаване на подкуп в размер на 1,3 милиона рубли. Това съобщиха органите на реда за ТАСС.

"Сергей Власов беше задържан при получаване на подкуп от 1,3 милиона рубли", е казал източникът на агенцията.

Власов ръководи работата на отделите по строителство, архитектура и градоустройство, надзор в строителния сектор, държавна жилищна инспекция, както и Министерството на гражданската отбрана и извънредните ситуации на Краснодарския край, от 1 декември 2022 г. Служителят е на 32 години, възпитаник е на Военно-космическата академия "А. Ф. Можайски".

Русия задържа четвърти висш военен за вземане на крупни подкупи

Русия задържа четвърти висш военен за вземане на крупни подкупи

Арестуван е заместник-началникът на Генералния щаб на армията

Припомняме, че това е пореден арест в последните месеци на лица на ръководни постове в Русия по обвинения за подкупи. 

Ден по-рано стана ясно, че Русия е задържала заместник-началника на Генералния щаб на армията генерал-лейтенант Вадим Шамарин по подозрение във вземане на подкупи в големи размери. 

Шамарин е бил задържан във връзка с предполагаема измама и че домът му е бил претърсен.

Това е четвъртият арест на високопоставен служител на отбраната от април насам, когато зам.-министърът на отбраната Тимур Иванов беше поставен в следствения арест по подозрение за вземане на подкуп.

Оттогава генерал-лейтенант Юрий Кузнецов, началник на персонала в Министерството на отбраната, и генерал-майор Иван Попов, бивш командир на 58-а армия на Русия, също бяха задържани.

Поредицата от арести на военни дойде на фона на големи промени в отбранителната структура на Русия, след като по-рано този месец президентът Владимир Путин отстрани дългогодишния министър Сергей Шойгу и го замени с бившия вицепремиер Андрей Белоусов.