Много руски депутати искали да бъдат изпратени в зоната на военни действия в Украйна, но това не трябвало да става спонтанно и е възможно само след искане на Министерството на отбраната, каза председателят на Държавната дума Вячеслав Володин, цитиран от руската агенция "Интерфакс"

"Има искания от депутати те да бъдат изпратени в действащи части. Това е възможно само ако инициативата бъде подкрепена от Министерството на отбраната", каза Володин на пленарно заседание на Държавната дума във вторник.

Вячеслав Володин: САЩ всъщност участват във военните действия в Украйна

Вячеслав Володин: САЩ всъщност участват във военните действия в Украйна

Той говори за координация на военните операции с Украйна

Той уточни, че по-специално депутатът Юрий Швиткин - "самият той военнослужещ, полковник - не само кандидатства, но спешно поиска да използва знанията си в рамките на специална военна операция".

"Но трябва да има искане от Министерството на отбраната, ако Министерството на отбраната прецени, че е възможно, разбира се, ние ще го подкрепим. Но също така за нас е важно работата да се извършва ефективно както в пленарната зала, така и с избирателите", каза Володин.

Председателят на парламента даде за пример депутата Виктор Водолацки, "който работи в (непризнатата -бел.ред.) ДНР, но идва да разглежда въпроси - такъв формат е възможен".

"Но когато започне да става спонтанно, това може да повлияе на работата на парламента. Имаме много такива искания (от депутати)", каза Володин.

Обрат: Кремъл хвърля запасняци в Украйна

Обрат: Кремъл хвърля запасняци в Украйна

Русия опитва да спаси военната си кампания