Две руски ракети са ударили летището Кропривницкий в Кировоградска област, Украйна. Това потвърждава говорителят на военновъздушните сили на Украйна Юрий Игнат.

От пуснатите шест крилати ракети от руската армия, четири са били свалени. Две от тях обаче имат попадение. По думите на Игнат, който не дава подробности за разрушенията, тези две ракети са попаднали в близост до летището.

Кировоградска област се намира югоизточно от Киев и северозападно от Кривий рог, а украинските агенции посочват, че летището Кропривницкий е "оперативно".

Украйна се похвали, че е сглобила европейската част на коалиция F-16

Украйна се похвали, че е сглобила европейската част на коалиция F-16

Изявление на помощник на украинския президент

От тазнощния обстрел има поражения и на инфраструктурни обекти в Сумска област. Атаката там е осъществена от дронове, пуснати от района на летище Сешча.

Киев също е бил атакуван с ракети и безпилотни апарати, но всички те са били свалени от противовъздушната отбрана, съобщиха от градската управа.

Началникът на военната администрация на Киев Сергей Попко тази сутрин докладва, че всички ракети и дронове, изстреляни към Киев, са били свалени от противовъздушната отбрана на далечните подстъпи към града.

След поредната въздушна тревога, обхванала картата на цяла Украйна тази нощ, шест са били ракетите "традиционно" изстреляни от района на Каспийско море от руски стратегически бомбардировачи Ту-95МС.