Опозиционният руски политик Дмитрий Гудков, който избяга в Киев, планира да напусне Украйна и да се премести в България. Той съобщи за това в ефира на украинската телевизия "Украина-24".

"Все още съм в Киев. Вероятно ще бъда тук известно време и след около седмица планирам да отида във Варна при родителите си", отбеляза той.

Руският опозиционер Дмитрий Гудков се надява да намери убежище в България

Руският опозиционер Дмитрий Гудков се надява да намери убежище в България

Не смята да емигрира за постоянно...

На 6 юни Гудков написа в канала си в "Телеграм", че е напуснал Русия и е отишъл в Украйна, тъй като по негова информация е заплашен от арест като част от наказателно дело, по което той е заподозрян. Тогава той определи престоя си в Украйна като временен.

Руските власти повдигнаха обвинение срещу Гудков и леля му Ирина Ермилова за причиняване на имуществени вреди чрез измама или злоупотреба с доверие с особено големи щети. Потърпевша страна се явявал Отдела за градско имущество в Москва. Делото беше образувано на 28 април от Главното следствено управление на Главното управление на МВР в Москва.

По-рано Гудков и негови роднини бяха подложени на редица обиски. Полицията не избра политика на мярка за неотклонение и подаде молба до съда за това, така че Гудков не беше ограничен в движението си в Русия и извън нея.

След като избяга от Русия, критикът на Путин Гудков заклейми диктатурата

След като избяга от Русия, критикът на Путин Гудков заклейми диктатурата

Опозиционерът наскоро избяга в Украйна