Долната камара на руския парламент единодушно ратифицира анексирането на четирите украински региона към Русия, съобщава "Ройтерс".

Това се случи, след като Москва проведе т.нар. "референдуми" в окупираните райони на Украйна. Западните правителства и Киев обаче бях, категорични че гласуването е в разрез с международното право и е принудително и непредставително.

Нито един депутат в Държавната дума не гласува против резолюциите, които бяха за присъединяването на Херсонска, Донецка, Луганска и Запорожка област към Русия.

С "разпадът на СССР е трагедия" Путин анексира Донбас, Запорожие и Херсон

С "разпадът на СССР е трагедия" Путин анексира Донбас, Запорожие и Херсон

За нашия народ, за голямата историческа Русия и бъдещите поколение, да защитим

В договорите също така се посочва, че от деня на приемането им в състава на Русия ще бъдат създадени две републики - ДНР и ЛНР, и две области, които ще запазят настоящите си имена. Техните ръководители ще получат статут на губернатори. Областните правителства ще се формират от губернаторите съгласно законодателството на Руската федерация.

На 30 септември руският президент Владимир Путин подписа споразумения за присъединяване на четирите региона към страната, а на 2 октомври Конституционният съд реши, че те са в съответствие с Основния закон.

Москва уверява, че в бюджета ѝ има средства за анексираните територии

Москва уверява, че в бюджета ѝ има средства за анексираните територии

Приоритет за следващите три години ще бъде пълното интегриране на новите региони