Садам Иракският лидер Садам Хюсеин призова народа на Ирак към Свещена война - Джихад. Той подчерта, че иракският народ трябва да извади мечове и да спре врага.

Това е позорен акт срещу иракския народ и поредното престъпление на “Малкия Буш”, заяви в обръщението си Садам. Ние ще се жертваме за иракския народ. Няма да казвам отново какви са задълженията на всички добри хора, няма да казвам и какво е нужно да правите, за да защитите своята родина, подчерта иракският лидер.

Той посочи, че американците са се отнесли много несправедливо към народа на Ирак и това трябва да бъде запомнено. Тези дни са допълнение към нашето страдание, но всички ние иракчани ще бъдем победители.

Заклевам се в името на нашето командване, че ще се противопоставим на нашия враг и ще направим така, че той да загуби търпението си, да изгуби надеждата си и тогава ще го победим.

Да живеят Ирак и Палестина, да живее Бог и човечеството, което обича мира. Да живее Джихад, завърши с призив към Свещенна война Садам Хюсеин.

Агенциите коментират, че това изявление може да е запис преди часове, а не живо обръщение. Националната иракска телевизия го излъчи, часове, след като повече от 40 крилати ракети бяха изстреляни към предполагаеми убежища на иракския президент.