•ГЛАДНИ ЛЪВОВЕ В БАГДАД НАПАДАТ US-ПЕХОТИНЦИ•
•МОРСКИ ПЕХОТИНЦИ ОТКРИВАТ 650 МЛН. НОВИ ДОЛАРА
•GULF AIR ПОДНОВЯВА ПОЛЕТИТЕ ДО БАГДАД•

Чалаби ПОСЛЕДНО: ••Лидерът на Иракския национален конгрес (ИНК) Ахмад Чалаби заяви, че членове на тази опозиционна организация преследват Садам Хюсеин и синовете му, които се крият на територията на Ирак.
Foxnews съобщава, че Чалаби се намира в Багдад, където е казал, че ИНК непрекъснато получава информация за движението на Садам и го следва със закъснение между 12 и 24 часа.••

<<<Лидерът на Иракския национален конгрес Ахмад Чалаби заяви, че Саддам Хюсеин е все още в Ирак. Той е в Ирак и обикаля наоколо, съобщи Чалаби пред Би Би Си.
Чалаби опроверга твърденията, че е бил обект на неуспешен опит за покушение след пристигането му в Багдад. Според ИТАР-ТАСС, Чалаби обяснил пред американския телевизионен канал АВС, че е бил приветстван от група столичани, които изразили радостта си с изстрели във въздуха.
В резултат на стрелбата е бил леко ранен един от телохранителите на опозиционния лидер.
Чалаби пристигна в иракската столица миналата седмица, след 45-годишно изгнание в чужбина. Той заяви, че Ирак се нуждае от конституция, която няма да позвали създаването на ислямска република. В същото време Члаби не изключи възможността представители на религиозни течения да изиграят важна роля при формирането на правителството на страната.

Гафур<<<Силите на антииракската коалиция са заловили бившия министър на висшето образование и научните изследвания на Ирак, Халед Абдел Гафур, съобщи американското централно командване. Гафур фигурира на 54-то място в списъка на издирваните от САЩ бивши иракски ръководители. В колодата карти с лицата на 52-ма от тях на него е отредена четворка купа.

<<<Американският генерал от запаса Джей Гарднър, който оглавява службата за възстановяване и хуманитарна помощ в Ирак, пристигна в Багдад, за да се запознае лично с положението в столицата.
Гарднър е граждански администратор на Ирак и ще следи за установяването на независимо управление в страната.

<<<Междувременно стана известно, че зетят на Садам Хюсеин Джамал Мустафа Султан ат Тикрити доброволно се е предал на Иракския национален конгрес (ИНК). Той е заемал “престижното” 40-то место в 55-членния списък.
Според представител на ИНК Джамал ат-Тикрити първоначално е избягал в Сирия, но по телефона са го убедили да се върне и предаде. Предстои да бъде “поет от американските сили.
Отбелязва се, че той е първият арестуван от най-близкото обкръжение на Садам.
Мустафа Султан ат Тикрити е бил член на Републиканската гвардия на президента Хюсеин и е отговарял за неговата лична охрана, а в последно време е ръководил и управлението, занимаващо се с жалбите на граждани. Той е бил също така и частен секретар на Садам до самото падане на режима.