Саддам Хюсеин На среща с ливанска делегация иракският лидер Садам Хюсеин заяви, че неговият народ е напълно решен да нанесе на американските войски незапомнени загуби в случай, че започне война в Персийския залив, предаде irak.ru.

Садам изразил увереност, че иракската армия ще се сражава до края срещу САЩ. Той подчертал, че “иракският народ ще нанесе на противника такива загуби, че Американският конгрес ще отстрани Буш от длъжността му.”

Иракският лидер отбелязал още, че не се бои от САЩ, тъй като вече се е примирил със съдбата си и сега всичките му усилия са насочени да предотврати страданието на народа на своята страна.

Буш Иракският народ ще победи Съединените щати, които искат да го поробят, съобщава news.ru, като цитира обръщение на Садам Хюсеин към народа по случай Новата година, която според исляма започва днес.

Вярваме, че с идването на ислямската Нова година и с помощта на Аллах ще победим тирана, казва още Садам по държавната телевизия.

Правоверните ще възтържествуват над тиранина и неговите съучастници. Тиранинът на тази епоха си мисли, че е алтернатива на Бога и негова сянка на Земята, казва още Садам, като визира Съединените щати.

Тиранинът представя себе си за Бог: и затова неговият дявол ще свали тиранина в бездната на злото. Тиранинът си мисли, че може да пороби хората. Тиранията ще бъде победена, убеден е иракският лидер и подчертава: Високомерието и самоувереността на тиранина няма да му помогнат.