Френският президент Никола Саркози също изрази своята почит към починалия след продължително боледуване съосновател на Apple Стив Джобс. На своята страница във Фейсбук държавният глава пише, че Стив Джобс ще остане завинаги една от най-емблематичните и запомнящи се личности на нашето време.

Искам да отдам дължимото на Стив Джобс, който беше велик изобретател и един от основните участници в цифровата революция, на която сме свидетели, продължава Саркози, неговата способност да развива секторите на икономиката с помощта на въображението и технологиите представлява източник на вдъхновение за милиони инженери и предприемачи по целия свят.

По думите на френския държавен глава усилията на Джобс за създаването на нови, по-привлекателни и опростени за използване технологии са залог за успеха на неговата компания, която промени света на персоналните компютри и телекомуникациите.

Стив Джобс почина на 56-годишна възраст. Главният изпълнителен директор на Apple се оттегли от поста си в края на август тази година. Като причина за решението си да напусне компанията, той посочи невъзможността да изпълнява повече задълженията си.

През януари Джобс излезе в отпуск по болест. Това бе неговото поредно излизане от оперативните дейности на компанията от 2004 г. насам, когато бе съобщено, че "гуруто на модерните технологии" е болен от рак на панкреаса.