Джордж Буш Вярваме, че в Сирия има химическо оръжие, каза пред репортери президентът на САЩ Джордж Буш.

Администрацията на Буш и сирийското правителство проведоха разговори по въпроса дали Сирия притежава оръжия за масово унищожение и дали страната предоставя убежища на членове на режима на Садам Хюсеин, които напускат Ирак, съобщи CNN.

Министърът на отбраната на САЩ Доналд Ръмсфелд каза в интервю за телевизията, че Сирия е опитала да изпрати войници в Ирак по време на военните операции, но силите на коалицията са ги върнали обратно. Той добави, че няма никакво съмнение, че в момента членове на режима на Садам се намират в страната. От години Сирия е в списъка на страните поддържащи тероризма, обясни Ръмсфелд.

Междувременно държавният секретар на САЩ Колин Пауъл каза в интервю за BBC, че от години Сирия е наблюдавана като страна поддържаща тероризма. Сега, когато режимът в Багдад вече е свален, се надяваме Сирия да разбере, че за нея съществува и по-добър път, ако спре да поддържа тероризма и увери световната общност, че не притежава на оръжия за масово унищожение, заяви той.

Сирийският посланик в ООН Имад Мустафа отрече твърденията, че страната укрива членове на режима на Садам Хюсеин, като каза, че това е част от кампания на дезинформиране, насочено срещу нея.