САЩ ще бъдат ремонтирани дълго време, след като Тръмп слезе от власт. Това коментира пред БНР Христофор Караджов, преподавател в Калифорнийския университет.

По думите му, популярността на Тръмп е на незапомнено ниски нива, но подкрепата сред неговия твърд електорат е все така сериозна и силна.

"Новото от последните седмици е Тръмп, който се мята от една реч в друга със съвсем различно съдържание. Виждаме синусоида в неговите изявления - първо казва, че всички имат вина, после заклеймява различни групи. Хвърля се от една крайност в друга. Поведението му доведе и до притеснения, че това е човекът, който държи ядрените кодове на САЩ. Те бяха изразени от страна на Джеймс Клапър, бивш шеф на разузнаването, който винаги е бил известен с премереност в изявленията си, отбеляза Караджов.

Ексшефът на US разузнаването се съмнява в годността на Тръмп за президент

Ексшефът на US разузнаването се съмнява в годността на Тръмп за президент

Тревожи се от достъпа на Тръмп до ядрените кодове

Според него Тръмп печели постоянно отклоняване на вниманието и втвърдяване на крайния си електорат.

"За тези седем месеца, в които Тръмп е президент, не е имало нито една криза, с изключение на Сирия, която да не е била създадена от самия него. Той не е бил изправен пред сериозен външнополитически проблем. Ситуацията със Северна Корея е позната", допълни наблюдателят.

"Не знам какво точно мисли, че прави, когато се държи по този начин, но е очевидно, че отклонява внимание и насажда разделение. Това е лошо качество в един лидер. Той го прави, за да циментира трийсетината си процента електорат. Но така отблъсква останалите", изтъкна още Христофор Караджов.

По думите му, не е имало толкова дребнав политически лидер в отношенията с медиите. В същото време не се говори по съществото на изнесените факти.