Специалният представител на САЩ за Украйна Кърт Волкър обяви, администрацията на американския президент Доналд Тръмп ще налага санкции срещу Русия "всеки месец или два", съобщават руските медии.

На Русия бяха наложени няколко кръга от санкции от страна на САЩ и Европейския съюз заради анексирането на Крим и намесата в Източна Украйна, манипулирането на президентските избори в САЩ през 2016 г., отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в английския град Солсбъри през март.

Салвини изригна: Санкциите срещу Русия са нелепи

Салвини изригна: Санкциите срещу Русия са нелепи

Италианските компании са засегнати от мярката

"Второто нещо, което направихме, е, че се опитахме да увеличим натиска, който оказваме на Русия, за да ги накараме да преговарят за намиране на решение. Това включва запазване на санкциите, наложени от САЩ и засилване на тези санкции периодично във времето, и това е пътят, по който вървяхме по време на администрацията на Тръмп, и ще продължим по този път", коментира Волкър.

"Ще видите допълнителни санкции, влизащи в сила всеки месец или на всеки два месеца, както видяхме", подчерта американският представител.

САЩ категорични: Санкциите остават, докато Русия не напусне Източна Украйна

САЩ категорични: Санкциите остават, докато Русия не напусне Източна Украйна

Западът трябва да остане твърд

Волкър отбелязал, че САЩ "работят в тясно сътрудничество с европейските съюзници" по въпроса за санкциите срещу Русия.

През август група американски сенатори представиха законопроект, предвиждащ налагането на нови санкции срещу Москва, включително такива, насочени към петролната индустрия и сделките с руски държавен дълг.

Волкър коментира още, че изработвали чрез Конгреса на САЩ нов пакет от военно финансиране за Украйна, като щели да седнат с украинците да разговарят за евентуална продажба на оръжия и военно оборудване, съобразени с нуждите им.

През септември Тръмп и Конгресът увеличиха американската военна помощ за Украйна, отпускайки 250 млн. долара помощ в областта на сигурността.

Лавров: САЩ да не превръщат санкциите в колективно наказание

Лавров: САЩ да не превръщат санкциите в колективно наказание

Изказването му бе по повод на стъпките към размразяване на отношенията между Северна Корея и САЩ