Руската държавна агенция РИА Новости съобщи, позовавайки се на свой източник, че на 22 февруари ще се проведе "непланирано заседание" на горната камара на руския парламент - Съвета на Федерацията.

В същия ден ще се проведе пленарно заседание на Държавната дума - в съответствие с работния график на долната камара.

Заместник-председателят на Съвета на федерацията Николай Журавльов е казал пред РИА Новости, че заседанието, която по-рано беше насрочено за 1 март, ще бъде "изтеглено" на 22 февруари. По думите му промяната се налага заради необходимостта да се разгледат бързо, преди края на месеца, два важни за бюджета на страната закона.

Според руския сенатор Вячеслав Тимченко заседанието на горната камара на парламента ще бъде посветено на приемането на закони за интегриране на окупираните региони на Украйна "в правното поле на Русия". Тези документи трябва да бъдат приети преди 1 март, добави той.

На 21 февруари президентът на Русия Владимир Путин ще представи ежегодното си послание пред Федералното събрание, което не се случи миналата година. На следващия ден, 22 февруари, Кремъл планира да проведе голям митинг-концерт на стадион "Лужники", пише РБК, позовавайки се на три свои източника. Според тях се предполага, че в него ще участва и президентът Владимир Путин, а самият митинг-концерт може да се разглежда като своеобразно "продължение" на посланието към Федералното събрание.

Путин се отказа от годишна пресконференция. За първи път от 2012 г. насам

Путин се отказа от годишна пресконференция. За първи път от 2012 г. насам

Не се знае и кога руският президент ще направи обръщение към Федералното събрание