Шарон В Израел пристигнаха парламентарни делегации от 24 европейски парламента. По време на срещата си с израелския премиер европейските парламентаристи са изразили загрижеността си за съдбата на Ясер Арафат.

Шарон е успокоил гостите, като е подчертал, че никой не се готви да убива Арафат, но, по думите му, той трябва да бъде отстранен от политическата сцена.

Шарон каза това в отговор на въпрос на ирландски депутат, който го попитал дали няма намерение да реши едновременно кой ще смени папа Йоан Павел ІІ и английската кралица, както и това кой ще оглави палестинското ръководство.

С не по-малък сарказъм Шарон отговорил, че непрекъснато му се обаждат европейски лидери, които се притесняват за Арафат, но по неизвестна за него причина никой не се притеснява за децата, които губят живота и семействата си в терористичните атаки на съмишлениците на Арафат.

Израелският премиер казал още, че предприетите от палестинския му колега Куреи стъпки за борба с тероризма са незначителни. Основната му грешка, според Шарон, е това, че е решил да преговаря с терористите.

Той е споменал също така заплахата от страна на Иран. По думите му целта на Иран е да създаде ядрено оръжие и да унищожи държавата Израел. Шарон е призовал международните лидери сериозно да се заемат с този въпрос.