Характерът на военните действията в Източния фронт не се е променил съществено, като руските войски съсредоточават основните си усилия в Покровското направление, съобщи във своя Фейсбук главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Олександър Сирски.

В същото време той отбеляза, че в Купянско, Покровско, Кураховско и Времовско направление руските военни извършват "активни настъпателни действия с различна интензивност, опитвайки се да пробият отбраната на войските и да овладеят важни участъци от терена, или селища, които засягат стабилността на отбраната.

По думите на Сирски, руската армия съсредоточава основните си усилия на Покровското направление, където се намира преобладаващата част от нейните ударни бригади и полкове.

Украйна ще получи първите F-16 от Дания това лято

Украйна ще получи първите F-16 от Дания това лято

Белгия, Дания, Нидерландия и Норвегия обещаха да прехвърлят около 60 изтребителя F-16 на Украйна.

Сирски свързва това с факта, че поради получаването на значително количество оръжия и военна техника от западни партньори, както ипристигането на първите F-16, украинската противовъздушна отбрана ще се засили и времето ще играе в полза на Украйна, докато шансовете за успех на Русия намаляват.

Според Сирски, това са главните причини поради които командването на руските войски полага всички усилия "да увеличи интензивността и да разшири географията на бойните действия, за да постигне максимално изчерпване на украинските войски, да наруши подготовката на резервите и да предотврати преминаването към активни настъпателни действия. ", написа главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна.

Фон дер Лайен: Замразяването на войната в Украйна не е решение, а рецепта за бъдещи войни

Фон дер Лайен: Замразяването на войната в Украйна не е решение, а рецепта за бъдещи войни

Цялостен, справедлив и траен мир за Украйна