Ситуацията в сирийския град Алепо тласка "умерената" опозиция в ръцете на терористичната групировка Фронт "Ал Нусра". Това обявиха от Държавния департамент на САЩ, цитирани от руски медии. 

"Реалността в Алепо - с възобновяването на въздушните удари, бойните действия, настъплението на правителствените сили - тласка умерената опозиция в обятията на Фронт "Ал Нусра". Това само подхранва екстремизма", изтъкна говорителят на Държавния департамент Марк Тонър, допълвайки, че опозицията се опитвала да се защитава.

Тонър заяви, че САЩ продължават преговорите с групите на "умерената" опозиция и разясняват на техни представители подробностите на Женевските споразумения.

Той отбеляза, че САЩ продължавали да водят преговори с Русия за "възстановяване на доверието" към процеса на примирието в Сирия. Според него ако Москва направи "сериозни предложения", Вашингтон "ще ги изслуша и разгледа".

Междувременно американски официални лица подчертава, рухването на примирието в Сирия увеличава вероятността държавите от Персийския залив да въоръжат сирийските бунтовници с преносими зенитни ракетни комплекси, с които да се защитават от бойната авиация на сирийското правителство и Русия.