Талибани пуснаха видео, в което показват как екзекутират 16 пакистански полицаи, които са били хванати при граничен сблъсък в началото на лятото, съобщи АП.

Видеото показва сцена, при която пакистанските полицаи са наредени в линия с вързани ръце зад гърбовете им, а въоръжени талибани стоят пред тях. Въоръжените лица откриват огън към полицаите и тези които не са загинали, са застреляни повторно в главата.

„Те са врагове на Аллах и религията", казва талибанин към полицаите.

Видеото е пуснато в LiveLeak и на интернет страницата под него е дадена допълнителна информация, че полицаите са заловени, когато талибани са пресичали границата между Пакистан и Афганистан на 1 юни.

Говорителят на пакистанската армия Атхар Абас потвърди достоверността на видеото и добави, че талибаните са от долината Суат, зона контролирана от военни групи.

Правителството на Пакистан сериозно се оплаква от Афганистан и НАТО, че силите им нищо не правят за да спират талибаните в Кунар близко до границата с Пакистан, където американските сили се изтеглиха миналата година.

Припомняме, че през 2003-2005 г. терористичната организация „Ал Кайда" пускаше в интернет пространството брутални видео кадри, в които терористи избиват заловени чуждестранни туристи.