Американският президент Доналд Тръмп заяви, че е "все по-ядосан" на Китай заради разпространението на коронавируса по света, съобщава RT.

"Когато виждам как пандемията разпространява грозното си лице в целия свят, както и огромната вреда, която нанесе на САЩ, се ядосвам все повече на Китай. Хората могат да го видят, а аз мога да го усетя!", написа той в Туитър.

Държавният глава на САЩ неколкократно е намеквал, че коронавирусът е бил създаден в лаборатория в Ухан - обвинение, което Пекин категорично отхвърля.

Тръмп обвини "некомпетентния" Китай в "световно масово убийство"

Тръмп обвини "некомпетентния" Китай в "световно масово убийство"

Това е поредният епизод от словения сблъсък между САЩ и Китай

В края на май Тръмп заяви, че до пандемията се е стигнало заради "некомпетентността на Китай". По негови думи вирусът е можело да бъде спрян лесно и бързо, но Китай "по някаква причина се е оказал неспособен" да го направи.

От своя страна на 9 май китайското външно министерство разпространи опровержение на това, което нарече "24 абсурдни обвинения" на важни политически лица от САЩ относно начина, по който Пекин е довел до кризата с COVID-19.

Китай твърди, че е предоставял информация на международната общност за ситуацията с вируса по "адекватен, открит и прозрачен" начин, независимо че САЩ твърдят обратното.

Тръмп обясни коронавируса с китайска грешка, но не са го направили нарочно

Тръмп обясни коронавируса с китайска грешка, но не са го направили нарочно

Той няма общо с Венецуела, ако е искал, тогава "би могло да се нарече инвазия"