Белият дом може да прави опити да дискредитира директора на Националния институт по алергия и инфекциозни заболявания д-р Антъни Фаучи заради коментарите, които той направи в контекста на кризата, предизвикана от новия коронавирус (COVID-19), съобщава NBC, като се позовава на служител на Белия дом.

Фаучи обори Тръмп за 99-те процента безсимптомни от коронавирус

Фаучи обори Тръмп за 99-те процента безсимптомни от коронавирус

Фаучи не знае защо държавният глава е направил подобни твърдения

Според медията няколко членове на администрацията на американския президент Доналд Тръмп са "загрижени" за времето, в което Фаучи е "грешил за нещата", което ги е накарало да съставят списък с изявленията на водещи експерти, за които в крайна сметка се смята, че са били грешки.

Списъкът включва напътствията на Фаучи, датиращи от март, в които той съветва хората да не се разхождат с маски, тъй като медицинското оборудване е необходимо за онези хора, които работят в среда, където те могат да се заразят с вируса.

Антъни Фаучи: Случаите на коронавирус в САЩ може да достигнат 100 000 на ден

Антъни Фаучи: Случаите на коронавирус в САЩ може да достигнат 100 000 на ден

Ако сегашните тенденции се запазят...

Междувременно бившият вицепрезидент на САЩ и кандидат за президент на Демократическата партия Джо Байдън обеща "наистина" да се вслушва в съветите на експертите, коментирайки информациите, че Белият дом се опитва да дискредитира Фаучи.

"Трудно е да се повярва, че това трябва да се казва, но за разлика от този президент, наистина ще вслушвам експертите и ще вземам под внимание техните съвети. Няма да ги смълчавам", изтъкна Байдън.

Фаучи: Срещите ми с Тръмп драстично намаляха

Фаучи: Срещите ми с Тръмп драстично намаляха

Протестите може да разпространят коронавируса, а най-добрият експерт по обществено здраве в САЩ е отритнат от Белия дом