Президентът на САЩ Доналд Тръмп, по време на телефонен разговор с руския си колега Владимир Путин през март тази година, нарекъл "глупави" представителите на американската администрация, които са се противопоставили на разговора между двамата, като уверил, че не ги слуша, съобщава в. "Ню Йорк таймс".

През март Тръмп звънна на Путин, за да го поздрави за спечелването на президентските избори. Кремъл тогава съобщи, че телефонният разговор се е провел по инициатива на американската страна.

Тръмп може да сключи сделка с Путин зад гърба на партньорите, смятат в НАТО

Тръмп може да сключи сделка с Путин зад гърба на партньорите, смятат в НАТО

Тръмп настоява за среща на четири очи…

След разговора им в. "Вашингтон поуст" написа, позовавайки се на информирани служители на американската администрация, че Тръмп е пренебрегнал предупрежденията на съветниците си по националната сигурност, които са го убеждавали да не поздравява Путин за преизбирането му.

Изданието, цитирайки информиран източник, съобщи, че Тръмп нарекъл съветниците си "глупави".

"Това са глупави хора; не трябва да ги слушате", заявил Тръмп пред руския президент.

Русия се намеси в изборите в полза на Тръмп, обявиха сенатори в САЩ

Русия се намеси в изборите в полза на Тръмп, обявиха сенатори в САЩ

Подкрепят оценката на американските специални служби

Президентите на Русия и САЩ планират да се срещнат на 16 юли във финландската столица Хелзинки. Кремъл по-рано съобщи, че Путин и Тръмп възнамеряват да обсъдят перспективите за развитие на двустранните отношения и актуални въпроси от международния дневен ред.

Това ще бъде първата специална среща само между лидерите на двете страни. Досега те са се срещали в Хамбург в рамките на срещата на върха на Г-20, а след това за кратко се видяха във Виетнам на срещата на върха на Азиатско-Тихоокеанския регион.