Американският президент Доналд Тръмп все пак подписа закона за бюджета, въпреки отправените по-рано заплахи, че може да наложи вето върху документа, предадоха световните информационни агенции. 

Той обаче използва случая за атака срещу демократите във връзка със закона за мигрантите, който те подкрепяха и след това изоставиха. "Те ви използваха", заяви Тръмп на потомците на мигранти, за които се отнасят мерките. - Републиканците са зад вас". 

По думите му, той подписва закона, защото е въпрос от националната сигурност, но с особено мнение. Такъв закон втори път няма да бъде подписан от мен, отсече държавният глава. 

Тръмп заплашва с вето на бюджета

Тръмп заплашва с вето на бюджета

Недоволен от миграционните въпроси и изграждането на стената

Припомняме, че Сенатът на САЩ прие тази нощ закон за допълнителен бюджет в размер на 1,3 трлн. долара, с което беше предотвратено ново блокиране на работата на американската администрация, което иначе щеше да се случи след часове.

Сенаторите одобриха закона с 65 гласа "за" и 32 "против". С него се финансира дейността на федералните агенции до 30 септември. Сега законът остава да бъде подписан от президента.

Вчера законът първо мина през Камарата на представителите (долната камара на Конгреса).