Президентът на САЩ Доналд Тръмп изостри атаките си срещу министъра на правосъдието и главен прокурор Джеф Сешънс, който е негово назначение.

В интервю за телевизия Hill.TV Тръмп се оплака, че "нямам главен прокурор, това е много тъжно" и че бившият сенатор от Алабама бил "объркан" по време на изслушването му пред юридическата комисия към Сената на САЩ през януари 2017 г. преди да заеме поста. 

Сешънс се защити пред Конгреса за руската афера, никога не бил лъгал

Сешънс се защити пред Конгреса за руската афера, никога не бил лъгал

Главният прокурор и министър на правосъдието на САЩ

Тръмп отдавна критикува публично решението на Сешънс да се откаже от контрола върху разследването за намесата на Русия в изборите за президент през 2016 г., като подчерта, че съжалява, че го е назначил да ръководи Министерството на правосъдието.

В интервюто си Тръмп се оплаква, че това, което Сешънс направил, било "много нечестно" и че той е "силно разочарован" от него. Американският президент също така го разкритикува за начина, по който е управлявал проблема с имиграцията, за което той получи приветствия от съюзници на Тръмп.

Тръмп много разочарован от главния прокурор Джеф Сешънс

Тръмп много разочарован от главния прокурор Джеф Сешънс

Търсел възможнос да го уволни

Сешънс предприе изключително агресивни и противоречи стъпки, с които да се опита да се справи с нелегалната имиграция, като обяви "нулева толерантност" за онези, които влизат нелегално в страната, защитавайки политиката за разделяне на семействата.

Анализатори изтъкват, че последните атаки на Тръмп вероятно подготвят почвата за уволнението на Сешънс. Самият той все още не е отговорил на нападките ан Тръмп.